APM

Mrożona kawa bananowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    0,5 szklanka
  • wrzątek

    0,5 szklanka
  • kawa rozpuszczalna

    2 łyżeczka
  • likier bananowy

    1 kieliszek
  • syrop klonowy

    do smaku
  • lód

    3 kostka
  • czekolada

  • bita śmietana

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kawę wsypać do wysokiej szklanki, zalać gorącą wodą i odstawić do przestudzenia.
2. Kiedy kawa ostygnie wlewamy mleko i likier, mieszamy i wlewamy syrop klonowy do smaku.
3. Wrzucamy lód.
4. Dekorujemy bitą śmietaną, startą na tarce czekoladą i plasterkiem banana.

4 kroki do pysznej kawy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Klausia 28.08.2015 12:16
dobry deser :)
Kucharka1992 17.04.2014 18:25
świetne :) pozdrawiam :)
Sarenka 10.07.2013 18:39
Mniam! Poproszę porcyjkę :)
Magula 28.01.2013 14:16
ładnie wygląda
KasiaK90 28.01.2013 09:30
pycha:)
cukiereczek 28.01.2013 09:13
pyszna
Alex_M 28.01.2013 09:05
uwielbiam kawe na zimno! ta musi byc fantastyczna!
Kasia35 28.01.2013 08:38
smaczna kawa :)
Renataj 28.01.2013 08:07
Lubię takie cudo w upalne popołudnie.
Sisterskitchen 28.01.2013 07:58
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat