Przepis i sposób przygotowania na: Mroczny makaron z krewetkami
Krewetki dokładnie oczyszczamy, dokładnie płuczemy i odsączamy z nadmiaru wody.
Natkę pietruszki drobno siekamy. Czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Na głębokiej patelni rozpuszczamy masło. Przesmażamy na rumiano pokrojony czosnek. Dodajemy oczyszczone krewetki i smażymy na rumiano. Skrapiamy sokiem z cytryny.
Dodajemy natkę pietruszki oraz śmietanę. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem i od razu ściągamy z ognia.
Makaron odcedzamy, nakładamy na talerze i zalewamy sosem z krewetkami.
Czarny makaron możemy także dodać na patelnię z sosem, dokładnie wymieszać i dopiero nałożyć na talerze.