Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mozzarella smażona w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozzarella w kulce 1
jajko 1
Kucharek przyprawa uniwersalna szczypta
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mozzarella smażona w panierce

Kroki postępowania

1
Mozzarellę osączyć z zalewy. Jajko roztrzepać z przyprawą kucharek i panierować w nim mozzarellę.
Krok 1 - Mozzarella smażona w panierce foto
2
Następnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 2 - Mozzarella smażona w panierce foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron, na wolnym ogniu.
Krok 3 - Mozzarella smażona w panierce foto
4
Podawać z frytkami i ulubionymi sosami.
Krok 4 - Mozzarella smażona w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 26.02.2014 12:37
to musi być dobre :)
Gracer 16.04.2013 10:46
fajny pomysł
reniatka 16.04.2013 10:40
uwielbiam smażoną mozzarelę ale już dawno nie jadłam
Konczi 16.04.2013 10:24
musi być smaczna taka mozzarella
Bernadeta1 16.04.2013 10:24
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak