Móżdżek ala Dudek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • ocet

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Móżdżek obrać z błon, wrzucić do odstawionego na bok wrzątku, zagotowanego z sola i łyżką octu.
2. Jak móżdżek się lekko zetnie (tak po 10 minutach) pokroić go w kawałki i razem z cebulą smażyć na smalcu.
3. Po 10 minutach smażenia dodać jajko surowe, sól, pieprz, startą gałkę muszkatołową

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiktor188 25.10.2010 20:53
minam
Anna189 25.08.2010 15:39
jadałam to w dzieciństwie
Zofia12 30.04.2010 13:10
Oryginalny przepis mojego kolegi, mówi ze jest to dobre i On za tym przepada!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat