Móżdżek ala Dudek

Móżdżek ala Dudek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 sztuki
  • jajko

    1 sztuka
  • ocet

    1 łyzka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Móżdżek ala Dudek

1. Móżdżek obrać z błon, wrzucić do odstawionego na bok wrzątku, zagotowanego z sola i łyżką octu.
2. Jak móżdżek się lekko zetnie (tak po 10 minutach) pokroić go w kawałki i razem z cebulą smażyć na smalcu.
3. Po 10 minutach smażenia dodać jajko surowe, sól, pieprz, startą gałkę muszkatołową

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

wiktor188 25.10.2010 20:53
minam
Anna189 25.08.2010 15:39
jadałam to w dzieciństwie
Zofia12 30.04.2010 13:10
Oryginalny przepis mojego kolegi, mówi ze jest to dobre i On za tym przepada!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat