Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Motylek

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 3 krążki
krem śmietankowy 1 op
krem czekoladowy 1 op
krem ajerkoniakowy 1 op
mleko
masło
czekoladowe kulki 10 dag
bezy 10 dag
rurka czekoladowa 2 szt
papaja 10 dag
alkohol 50 ml
galaretka 1 w cukrze:

Przepis i sposób przygotowania na: Motylek

biszkopt nasączyć alkoholem wymieszanym z odrobina wody.Kremy przygotować wg opisu na opakowaniu, ja dokładam zawsze odrobine masła. Każdym kremem przełożyc krążki biszkoptu. Wierzch tortu posmarowac najlepiej białym kremem, obsypac boki skórką, ułożyć bezy i galaretkę, w środek nasypac czekoladowych kulek i umiescic rurki czekoladowe. Schłodzić. Szybki w wykonaniu i zadowolenie wśród gości ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.06.2014 23:08
bardzo efektowny motylek
Małgorzata9 02.02.2014 21:19
wygląda obłędnie
monia2005 02.02.2014 08:52
śliczny torcik
adelajda 02.02.2014 08:02
wygląda bardzo ładnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak