Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostki wieprzowe zapiekane z ziemniakami.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek wieprzowy 2 sztuki
ziemniaki ok. 2 kg
sól 1 duża łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 małe łyżki
chili szczypta
czosnek 2 żąbki

Przepis i sposób przygotowania na: Mostki wieprzowe zapiekane z ziemniakami.

- mostki gotujemy z przyprawami sola, ziołami prowansalskimi, chili i czosnkiem (tak, aby było miękkie, ale nie 'rozpływające się')
- po ugotowaniu odstawiamy je na około godzinę
- ziemniaki mieszamy z przyprawą do ziemniaków i wykładamy na blachę
- między ziemniaki wkładamy mostki i pieczemy w 150 stopniach, aż ziemniaki się zarumienią
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cooleczka 28.01.2014 21:03
nigdy nie robiłam, ale mnie zachęciłaś
Amellia 23.01.2014 08:48
mniam pycha
wlicka 30.11.2013 09:04
mmm ciekawe ;)
6zer
6zer 26.11.2013 10:46
idealne na obiad
Marta17 25.11.2013 22:19
męski obiadek
Renata9 25.11.2013 22:08
smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak