Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy z nadzieniem pieczony

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina 0,5 kg
mostek cielęcy 2 kg
śmietana 150 ml
żółtko jajek 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki
czosnek ząbki 2 szt
smalec 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy z nadzieniem pieczony

Cielęcinę bez kości umyć, pokroić, zemleć dwukrotnie w maszynce, wymieszać z tartą bułką, żółtkami oraz śmietanką, osolić, dodać nać pietruszki i zmiksować. Mostek umyć, wyciąć kości żebrowe, uformować kieszeń, nałożyć w nią masę mięsną i zszyć. Powierzchnię natrzeć czosnkiem, oprószyć solą, posmarować smalcem i upiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 21.02.2013 16:19
pycha;)
olkaaa 23.09.2012 21:30
ciekawa propozycja
Goya 23.04.2012 18:17
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak