Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy w cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mostek cielęcy 80 dag
mąka 25 dag
jajko 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy w cieście

Mostek cielęcy ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem włoszczyzny. Ugotowane mięso wyjąć i częściowo ostudzić, a następnie wyjąć wszystkie kości i grubsze chrząstki. Rozłożyć na desce i obciążyć drugą deską. Pokroić na porcje.
Zmiksować żółtka z mąką, dodać 7 łyżek wody. Z białek ubić sztywną pianę i zmieszać z ciastem, doprawić do smaku pieprzem. Każdy kawałek mostka obtaczać w przygotowanym cieście i usmażyć na jasnozłoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 25.10.2013 08:54
dobre mięsko
Skoter 21.01.2013 16:12
zrobie
okrysia 20.01.2013 09:57
Smaczne to!
matesko 14.01.2013 12:27
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak