Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mostek cielęcy duszony z warzywami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mostek cielęcy 1 kg
kapusta włoska 60 dag
marchew 1 kg
cebula 2 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
ziele angielskie 4 szt
boczek wędzony 25 chudy
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mostek cielęcy duszony z warzywami

Warzywa oczyścić, opłukać, grubo pokroić na kawałki i włożyć do gamka. Umyte mięso podzielić na kawałki, wraz z boczkiem włożyć do warzyw. Dodać przyprawy, sól czosnkową, podlać rosołem i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso i boczek będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Mięso podawać wraz z jarzynami i kawałkami boczku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 31.01.2011 14:21
mostek jest dobry
rakow2
rakow2 19.10.2010 15:07
mostek duszony to poważna rzecz
Barbara55 16.09.2010 15:50
taki dobrze uduszony mostek to jest coś

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak