Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mostek barani z fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mostek barani 1 kg
mleko 1 l
mąka 1 łyżka
fasolka szaragowa 700 g
śmietana kremówka 2 łyżki
pieprz do smaku
sól do smaku
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: mostek barani z fasolką szparagową

Mięso zalać mlekiem i odstawić na 24 godziny. Opłukać, osuszyć i oczyścić pozostawiając cienką warstewkę tłuszczu. Posolić, popieprzyć, potymiankować. Mięso włożyć do posmarowanej tłuszczem brytfanki wraz z oczyszczoną fasolką. Piec 1,5 godz. w 200 st. Wyjąć, poporcjować zachowując kostki. Śmietanę rozmieszać z mąką i dolać do sosu, wymieszać, przyprawić i wstawić do pieca na 3 minuty. Podawać z fasolką i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.05.2012 09:14
Kto lubi, ten na pewno będzie się tym zachwycał.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak