Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela z ricottą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 250 g
ser ricotta 100 g
bazylia świeża 12 listków
pieprz
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela z ricottą

Mortadelę pokroić w cienkie plasterki.
Na każdy plasterek nałożyć trochę sera, posypać pieprzem i położyć listek bazylii. Zwinąć w rulonik i spiąć wykałaczką.
Ruloniki podsmażyć (najlepiej bez tłuszczu) lub ogrilować.
Udekorować listkami bazylii i cytryną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kala9287 07.01.2013 14:52
fajny pomysł
pawel6 27.01.2011 08:40
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak