Mortadela z paprykową niespodzianką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    6 plastrów
  • papryka żółta

    1/2 sztuki
  • por (biała część)

    1 sztuka
  • ser żółty

    3 dag
  • tymianek

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    do smaku
  • sezam

    1 łyżka
  • masło

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • ketchup pikantny

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mortadela z paprykową niespodzianką foto
Papryki pokroić w małe paski, pora w talarki.
Na patelni roztopić masło, dodać paprykę, pora, żółty ser starty na tarce.
Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Można do smaku dodać odrobinę sezamu. Smażyć, aż warzywa zmiękną.
Doprawić octem balsamicznym do smaku.
Krok 2 - Mortadela z paprykową niespodzianką foto
Mortadelę usmażyć z obu stron nie zdejmując osłonki tak, aby powstały miseczki z plastrów mortadeli.
Krok 3 - Mortadela z paprykową niespodzianką foto
W środek włożyć farsz.
Krok 4 - Mortadela z paprykową niespodzianką foto
Nakryć od góry drugim plastrem.
Polać ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sylwiagr 04.04.2014 13:29
ciekawy pomysł
Milka100 04.04.2014 11:28
świetny i smaczny pomysł
Róża1 04.04.2014 10:20
ale pyszności :-)
gosia47-47 04.04.2014 10:16
jak kolorowo, ślicznie :D
sylwia_sl 04.04.2014 09:23
Fajne danie i bardzo apetycznie się prezentuje :)
luna76 04.04.2014 09:03
świetny pomysł!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat