Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela z paprykową niespodzianką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 6 plastrów
papryka żółta 1/2 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
ser żółty 3 dag
tymianek do smaku
ocet balsamiczny do smaku
sezam 1 łyżka
masło 2 łyżki
papryka czerwona 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
ketchup pikantny do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela z paprykową niespodzianką

Kroki postępowania

1
Papryki pokroić w małe paski, pora w talarki.
Na patelni roztopić masło, dodać paprykę, pora, żółty ser starty na tarce.
Doprawić do smaku tymiankiem, solą i pieprzem. Można do smaku dodać odrobinę sezamu. Smażyć, aż warzywa zmiękną.
Doprawić octem balsamicznym do smaku.
Krok 1 - Mortadela z paprykową niespodzianką foto
2
Mortadelę usmażyć z obu stron nie zdejmując osłonki tak, aby powstały miseczki z plastrów mortadeli.
Krok 2 - Mortadela z paprykową niespodzianką foto
3
W środek włożyć farsz.
Krok 3 - Mortadela z paprykową niespodzianką foto
4
Nakryć od góry drugim plastrem.
Polać ketchupem.
Krok 4 - Mortadela z paprykową niespodzianką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwiagr 04.04.2014 13:29
ciekawy pomysł
Milka100 04.04.2014 11:28
świetny i smaczny pomysł
Róża1 04.04.2014 10:20
ale pyszności :-)
gosia47-47 04.04.2014 10:16
jak kolorowo, ślicznie :D
sylwia_sl 04.04.2014 09:23
Fajne danie i bardzo apetycznie się prezentuje :)
luna76 04.04.2014 09:03
świetny pomysł!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak