Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 7 plasterków
płatki kukurydziane 20 dag
jajko 1 szt
śmietana 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

Śmietanę mieszamy z jajkiem i mąką, przyprawiamy. Płatki lekko rozkruszamy. Mortadelę najpierw zanurzamy w cieście a następnie w płatkach. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podajemy z ziemniakami i surówkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 13.02.2014 13:42
pyszne to jest
fotoviderek 30.10.2013 07:47
Lubie takie dania :)
caralajna 31.05.2013 07:41
apetyczny :)
kika100 12.02.2013 13:56
pycha
Mira85 10.02.2013 11:05
Rewelacja
Mira85 10.02.2013 11:05
Rewelacja
miszelka 10.02.2013 10:49
smak dawnych lat :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak