Mortadela w panierce z płatków kukurydzianych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela

    7 plasterków
  • płatki kukurydziane

    20 dag
  • jajko

    1 szt
  • śmietana

    3 łyżki
  • mąka pszenna

    3 łyżki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śmietanę mieszamy z jajkiem i mąką, przyprawiamy. Płatki lekko rozkruszamy. Mortadelę najpierw zanurzamy w cieście a następnie w płatkach. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia. Podajemy z ziemniakami i surówkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 13.02.2014 13:42
pyszne to jest
fotoviderek 30.10.2013 07:47
Lubie takie dania :)
caralajna 31.05.2013 07:41
apetyczny :)
kika100 12.02.2013 13:56
pycha
Mira85 10.02.2013 11:05
Rewelacja
Mira85 10.02.2013 11:05
Rewelacja
miszelka 10.02.2013 10:49
smak dawnych lat :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat