Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w panierce smażona na grillu

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 300 gram
Grill przyprawa klasyczna Prymat
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w panierce smażona na grillu

Mortadelę kroimy w grubsze plastry (ok 1cm) i przyprawiamy do smaku z obu stron przyprawą do grilla. Następnie przyprawione plastry maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej.

Panierowane plastry mortadeli układamy na ruszcie grilla i smażymy z obu stron, aż zbrązowieją. Podajemy gorące.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.05.2016 14:43
same pyszności do zjedzenia
krokus 21.05.2016 18:50
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak