Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela w cieście z pomidorem i mozzarellą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 250 g w kawałku
pomidor 1 sztuka
mozzarella w kulce 1 sztuka
Bazylia suszona Prymat
Ciasto:
mleko 1/2 szklanki
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 1 szklanka
olej 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela w cieście z pomidorem i mozzarellą

Mortadelę pokroić w plastry ok 2 cm. Mozzarellę oraz pomidora pokroić w cienkie plastry (1 plaster na 1 kawałek mortadeli) Składniki na ciasto połączyć razem za pomocą trzepaczki lub miksera. Na patelni rozgrzać olej.Każdy kawałek mortadeli maczać w cieście ,smażyć na wolnym ogniu najpierw z jednej strony do zarumienienie następnie przekręcić, na każdy kawałek położyć plaster pomidora oraz mozzarelli.Smażyć ponownie na rumiano.Wierzch oprószyć przyprawą do mozzarelli pomidorów lub bazylią. Podawać z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SzczyptaChili 31.12.2015 11:02
Dziękuję :)
Betina#45 30.12.2015 13:42
wygląda wspaniale ! z pomidorkami mmm;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak