Mortadela w cieście

Mortadela w cieście

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mortadela pokrojona na plastry grubości 1 cm

    40 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    5 łyżek
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    1 szczypta
  • olej

    0,25 szklanki
  • Papryka ostra mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mortadela w cieście

Z jajek, mąki i ½ szklanki wody zrobić gęste ciasto naleśnikowe. Doprawić czosnkiem, papryka i solą. Plastry mortadeli zanurzać w cieście i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać gorące z pikantną surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

agata1722
agata1722 20.08.2011 13:04
wspaniały przepis
agata1722
agata1722 20.08.2011 13:04
wspaniały przepis
agnieszka214 20.08.2011 06:34
smaczne
Sylwia41 04.08.2011 09:30
W sumie cos fajnego z niczego ;))
evita0007 15.04.2011 19:56
apetyczne :-)
AgaS10 13.02.2011 08:05
robię podobne:)
berys18 08.02.2011 09:56
ciekawy pomysł
szajba2 02.01.2011 14:43
jadłem to dawno temu
Barbara55 07.07.2010 18:29
chętnie spróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat