Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela smażona w przyprawach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 6 plastrów
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela smażona w przyprawach

Kroki postępowania

1
Surowe jajko roztrzepać. Dodać przyprawy do smaku. Dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Mortadela smażona w przyprawach  foto
2
Plastry mortadeli obtoczyć w roztrzepanym jajku.
Krok 2 - Mortadela smażona w przyprawach  foto
3
Potem obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3 - Mortadela smażona w przyprawach  foto
4
Na patelni mocno rozgrzać olej. Na mocno rozgrzany olej układać plastry mortadeli.
Krok 4 - Mortadela smażona w przyprawach  foto
5
Smażyć z obu stron na kolor rumiany.
Krok 5 - Mortadela smażona w przyprawach  foto
6
Zdjąć z ognia, osączyć i podawać.
Krok 6 - Mortadela smażona w przyprawach  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 22.03.2015 16:41
fajna , jak dawno
Jolanta40 24.01.2015 20:45
moja mama tak samo smażyła mortadelę :)
Bernadeta1 17.12.2014 12:05
Kiedyś często robiłam na szybki obiadek i zawsze rodzince bardzo smakowała
olkaaa 17.12.2014 08:50
jeszcze nie jadłam
Habibi 17.12.2014 08:31
Ze sto lat nie jadłam smażonej mortadeli ;) Z rok temu ostatnio kupiłam, a zawsze poluję na dobrą mortadelę w Lidlu, bo ma ok.90% mięsa! Kiedyś kupiłam jakąś na próbę w markecie, a na metce było całe 17% mięsa, i aż strach pomyśleć, czym była wypełniona, skoro nie było to mięso ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak