Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mortadela smażona

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 40 dag
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanki
margaryna do smażenia
przyprawa do potraw szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mortadela smażona

1. Mortadele pokroić na plasterki gr 1 cm.
2. Jajko rozmieszać, dodać szczyptę jarzynki. Mortadele opanierować w mące, kolejno w jajku i bułce tartej.
3. Mortadelę smażyć na gorącym tłuszczu.
4. Podawać z ziemniakami i dodatkiem np. mizerią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justi2401 06.01.2015 14:10
Bardzo lubię taką mortadelkę :)
R'n'G Kitchen 06.01.2015 10:22
Ależ mnie się taka marzy. Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak