Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk zapiekany

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 1 kg
cebula biała 2 sztuki
pomidory 3 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
Sól ziołowa jodowana Prymat do smaku
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 opakowanie
mąka do obtoczenia
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk zapiekany

Kroki postępowania

1
Rybę rozmrażam, osączam na durszlaku, posypuję przyprawą do ryb i wstawiam na godzinę do lodówki
Krok 1 - Morszczuk zapiekany foto
2
Cebulę kroję w kostkę, sparzone i obrane pomidory również kroję w kostkę. Natkę pietruszki siekam.
Na patelni rozgrzewam tłuszcz i smażę rybę, uprzednio panierowaną w mące, na rumiano.
Krok 2 - Morszczuk zapiekany foto
3
Przekładam do naczynia żaroodpornego
Krok 3 - Morszczuk zapiekany foto
4
posypuję cebulą, natką i pomidorami i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 20 -25 min.

Krok 4 - Morszczuk zapiekany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 27.09.2016 14:42
Dobra rybka
halina17 26.04.2015 16:00
Dobry morszczuk zapiekany.
olkaaa 26.04.2015 14:40
muszę zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak