Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk zapiekany

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 2 szt
pieczarki 20 dkg
cebula 1 szt
pomidory 2 szt
czosnek 4 ząbki
ser żółty 15 dkg
zioła
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk zapiekany

Kroki postępowania

1
Cebulę zeszklić na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju. Dodać pokrojone pieczarki. Smażyć do odparowania soku. Posolić, popieprzyć do smaku. Filety posypać solą, pieprzem i przyprawą do ryb, skropić sokiem z cytryny. Ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na rybę wyłożyć pieczarki.
Krok 1 - Morszczuk zapiekany foto
2
Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. Dodać obrane ze skóry i pokrojone pomidory oraz posiekane drobno zioła. Smażyć do zgęstnienia. Tak przygotowanym sosem polać rybkę.
Krok 2 - Morszczuk zapiekany foto
3
Całość posypać startym żółtym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi.
Krok 3 - Morszczuk zapiekany foto
3
Całość posypać startym żółtym serem, słodką papryką i ziołami prowansalskimi.
Krok 4 - Morszczuk zapiekany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 08.03.2014 19:47
Apetyczna rybka
migotka28 07.03.2014 22:14
pyszna rybka
czarrna 07.03.2014 21:43
Dzięki :) Wyszła smaczna, polecam :)
gosiag 07.03.2014 21:33
rybka super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak