Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 1 płat
pomidorki koktajlowe 5 sztuk
olej rzepakowy 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
sól do smaku do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z piekarnika

1. Płat morszczuka przekroić na pół, obsypać z obu stron solą i pieprzem cytrynowym.
2. Każdy płat ryby położyć pośrodku foli aluminiowej posmarowanej olejem. Pomidorki pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu ryby. Folię aluminiowa złożyć tak aby przykryć nią rybę, zaczynając od prawej strony folię szczelnie zawijać, podobnie postąpić z folią po bokach.
3. Rybę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st C i piec ok 20 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak