Morszczuk z piekarnika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z morszczuka

    1 płat
  • pomidorki koktajlowe

    5 sztuk
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • sól do smaku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Płat morszczuka przekroić na pół, obsypać z obu stron solą i pieprzem cytrynowym.
2. Każdy płat ryby położyć pośrodku foli aluminiowej posmarowanej olejem. Pomidorki pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu ryby. Folię aluminiowa złożyć tak aby przykryć nią rybę, zaczynając od prawej strony folię szczelnie zawijać, podobnie postąpić z folią po bokach.
3. Rybę włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st C i piec ok 20 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat