Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk z pesto

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 1 szt
szpinak mrożony 2 porcje
białko 1 szt
rzeżucha 1 garść
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżeczka
pesto 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk z pesto

Filet ryby rozmrażamy i solimy. Nacieramy pesto z każdej strony. Szpinak rozmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody. Układamy szpinak na filecie ryby i zawijamy. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 150 C na 20 minut. Wyjmujemy i posypujemy pestkami dyni.

Białko ubijamy na sztywną pianę w trakcie dosypując cukier. Nakładamy na rybę i wstawiamy do piekarnika na kolejne 20 minut. Trzeba patrzeć kiedy białko zacznie brązowieć. Wyjmujemy i dekorujemy listkami rzeżuchy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andzia123 04.04.2012 08:21
rewelacja
Jolanta40 16.03.2012 13:50
dziękuję :)
Agiatis 15.03.2012 18:24
smaczności;)
agnieszka189 15.03.2012 13:02
pomysł ciekawy
Baska Kaska 20.05.2011 20:09
pięknie wygląda
cukiereczek 02.04.2011 07:05
super
Jolanta40 20.03.2011 08:30
tak, jest smaczne z wyraźnym smakiem pesto i bazylii
anestis 19.03.2011 22:04
fajnie wygląda i zapewne tak smakuje
kotlet 18.03.2011 23:57
fajnie wygląda
Jaheira11 18.03.2011 23:54
wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak