Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w piwnym cieście

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto Piwne

piwo 1 szkl
mąka tortowa 1/2 szkl
sól do smaku 0 do smaku

Ryba

filet z morszczuka 500 g
Kucharek przyprawa uniwersalna 0 do smaku
kolendra 0 do smaku
mąka 0 do opruszenia
olej do smażenia 1 L

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w piwnym cieście

Kroki postępowania

1
Ryby kroimy na małe kawałki i doprawiamy, choć rzadko używam takich gotowych przypraw, tą dostałam Od DS w Kętach na wspólnym grillowaniu i postanowiłam wypróbować.Do tego dodałam kolendrę bo ją uwielbiam .
Krok 1 - Morszczuk w piwnym cieście  foto
2
Do miski wlewamy piwo i dajemy mąkę, do tego odrobina soli, mieszamy , konsystencja niebyt gęstej śmietany .
Krok 2 - Morszczuk w piwnym cieście  foto
3
Rybę oprószamy mąką z obu stron
Krok 3 - Morszczuk w piwnym cieście  foto
4
Każdy kawałek maczamy w cieście oczepując z nadmiaru
Krok 4 - Morszczuk w piwnym cieście  foto
5
Olej rozgrzewamy i smażymy na nim rybę , po 2 min. z każdej strony, podajemy z sałatką lekką lub surówką
Krok 5 - Morszczuk w piwnym cieście  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 12.08.2014 23:54
Wygląda zachęcająco :-)
luna76 10.08.2014 15:25
zapisałam do wypróbowania :) cudownie się prezentuje !!!
Aleksandra/Olcia 10.08.2014 14:05
uwielbiam rybki
IlonaAlbertos 10.08.2014 12:13
Apetyczna rybka.
halinah 10.08.2014 10:45
ciekawa jestem smaku
olkaaa 10.08.2014 10:44
muszę spróbować
Anna133 10.08.2014 10:38
Przepis ten widziałam w programie kulinarny "Ideał" robili inną rybę z innymi przyprawami z kuchni japońskiej ,ale to ciasto mnie zainspirowało i wyszło bardzo interesujące w smaku .
w mojej kuchni 10.08.2014 10:37
moje smaki w tym daniu..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak