Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w cieście z serem i koperkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 500 g
jaja 2 szt
mąka pszenna 3 łyżki
mleko 2% 3 łyżki
ser żółty 3 łyżki starty na grubych oczkach
sól do smaku 4 szczypty
pieprz 4 szczypty
koperek 1 łyżka
kozieradka 3 szczypty
natka kolendry 4 listki posiekane
olej do smażenia 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w cieście z serem i koperkiem

Fileta rozmrażamy, osuszamy ręcznikiem papierowym.

Z mąki, jaj, mleka, robimy ciasto ma być gęste, bardziej niż nalesnikowe, dodajemy ser, przyprawy i koperek z kolendrą posiekany.

Rybę oprószamy solą, pieprzem po czym zanurzamy w cieście, z każdej strony, smażymy na rozgrzanym oleju, po 3-4 min. z każdej strony.

Podajemy z sałatką u mnie była z pekinskiej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 17.06.2015 12:39
mmmm, apetyczny !!! :)
Mniam 17.06.2015 11:36
Pysznie przygotowana rybka :)
Benita 17.06.2015 10:18
Znakomita rybka, aż ślinka cieknie na sam widok!
Motorek 17.06.2015 08:26
pyszna rybka
pestka 17.06.2015 08:10
smaczna rybka
Konczi 17.06.2015 08:01
Wygląda bardzo apetycznie ... pyszniutko !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak