Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk w cieście koperkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 2 filety
koperek 3 łyżki siekany
mąka 3 łyżki
mleko 4 łyżki
jajko 1 szt
ser wędzony 1 mały oscypek
sól do smaku 3 szczypty
pieprz 3 szczypty
kolendra 3 szczypty
olej do smażenia 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk w cieście koperkowym

Rybę kroimy na mniejsze kawałki.

Białko oddzielamy i ubijamy an sztywno.
Żółtko mieszamy z mąką, mlekiem, przyprawami, startym serem, koperkiem i na koniec łączymy z białkiem, jeśli potrzeba dodajemy mleka więcej.

Następnie zanurzamy w cieście rybę, po czym smazymy na małej ilości oleju, aż do upieczenia się jej w środku.

Podajemy z sałatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 15.10.2016 22:52
smaczna rybka
dodi 08.06.2016 12:04
ale bym zjadła
bartek8585 07.06.2016 23:16
genialnie wygląda!
iziona 07.06.2016 19:47
Podobnie robię dorsza
Stenka 07.06.2016 18:36
ciekawy przepis
ben-ka 07.06.2016 18:19
Super rybka !
pestka 07.06.2016 14:58
bardzo smaczny obiad
Janina 07.06.2016 14:45
Świetna rybka;))
Aleksandra/Olcia 07.06.2016 13:41
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak