Morszczuk w cieście koperkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z morszczuka

    2 filety
  • koperek

    3 łyżki siekany
  • mąka

    3 łyżki
  • mleko

    4 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • ser wędzony

    1 mały oscypek
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • pieprz

    3 szczypty
  • kolendra

    3 szczypty
  • olej do smażenia

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę kroimy na mniejsze kawałki.

Białko oddzielamy i ubijamy an sztywno.
Żółtko mieszamy z mąką, mlekiem, przyprawami, startym serem, koperkiem i na koniec łączymy z białkiem, jeśli potrzeba dodajemy mleka więcej.

Następnie zanurzamy w cieście rybę, po czym smazymy na małej ilości oleju, aż do upieczenia się jej w środku.

Podajemy z sałatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 15.10.2016 22:52
smaczna rybka
dodi 08.06.2016 12:04
ale bym zjadła
bartek8585 07.06.2016 23:16
genialnie wygląda!
iziona 07.06.2016 19:47
Podobnie robię dorsza
Stenka 07.06.2016 18:36
ciekawy przepis
ben-ka 07.06.2016 18:19
Super rybka !
pestka 07.06.2016 14:58
bardzo smaczny obiad
Janina 07.06.2016 14:45
Świetna rybka;))
Aleksandra/Olcia 07.06.2016 13:41
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat