Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MORSZCZUK W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z BURACZKAMI

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filety z morszczuka 500 g
mąka do panierki
jajko 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
buraczki cwikłowe
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: MORSZCZUK W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z BURACZKAMI

Filety z morszczuka kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące. Jajka rozbijamy z solą i pieprzem i obtaczamy w nich rybę, a następnie obtaczamy w bułce tartej. Rybę smażymy na rozgrzanym oleju. Panierka, żeby była chrupiąca smażymy na głębokim oleju, na złoty kolor. Buraczki przyrządzamy wg przepisu w mojej książce lub wg swoich upodobań. Podajemy gorącą i pyszną rybkę z buraczkami.
SMACZNEGO!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 07.10.2013 20:49
pyszna rybka))))
ppaulina 27.08.2013 15:41
rybki są zdrowe :)
Aannkaa82 15.03.2013 15:00
Wygląda niesamowicie apetycznie a ja do tego jeszcze mam ogromna ochote na rybkę. Jeszcze chwila i chyba zaczne lizać ekran :D.
Megg 15.03.2013 11:03
rybki są pyszne!!!!!!!! :)
kasiek 15.03.2013 10:47
na dzisiejszy obiad super
Rafał3 15.03.2013 10:34
wygląda wyśmienicie
Boska_Agatka 15.03.2013 10:27
mniam świetny przepis
Paolcia 15.03.2013 10:13
jeeejjjj ale pyszne :)
wiola333 15.03.2013 10:07
bardzo smakowite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak