Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk pieczony w piekarniku z ziolami i sałatą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z morszczuka 1 filet
suszone pomidory 3 szczypty
Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz 1/3 łyżeczki
olej rzepakowy 4 łyzki
ocet winny 1 łyżka
cukier 1 szczypta
sałata 2 garście różne /lodowa masłowa
pomidor 1 szt
posiekana dymka ze szczypiorem 1 szt
papryka czerwona 1/3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk pieczony w piekarniku z ziolami i sałatą

Rybę nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem i wkładamy do piekarnika do 180st na 10-15 min zależy od wielkości fileta.

Na talerzu rozkładamy umyte i porwane sałaty, na to pokrojone pomidory i paprykę, a także dymkę.

Z oleju, octu, soli, pieprzu, szczypty cukru i suszonych pomidorów robimy sos, polewamy sałatę tuż przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 20.01.2017 19:57
pyszna propozycja
Wiktoria29 20.01.2017 16:22
wygląda kusząco
Agnieszka-87-25 19.01.2017 16:56
fajna ryba
adelajda 19.01.2017 16:15
Zapowiada się smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak