Morszczuk pieczony w piekarniku z ziolami i sałatą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z morszczuka

    1 filet
  • suszone pomidory

    3 szczypty
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pieprz

    1/3 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    4 łyzki
  • ocet winny

    1 łyżka
  • cukier

    1 szczypta
  • sałata

    2 garście różne /lodowa masłowa
  • pomidor

    1 szt
  • posiekana dymka ze szczypiorem

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem i wkładamy do piekarnika do 180st na 10-15 min zależy od wielkości fileta.

Na talerzu rozkładamy umyte i porwane sałaty, na to pokrojone pomidory i paprykę, a także dymkę.

Z oleju, octu, soli, pieprzu, szczypty cukru i suszonych pomidorów robimy sos, polewamy sałatę tuż przed podaniem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 20.01.2017 19:57
pyszna propozycja
Wiktoria29 20.01.2017 16:22
wygląda kusząco
Agnieszka-87-25 19.01.2017 16:56
fajna ryba
adelajda 19.01.2017 16:15
Zapowiada się smacznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat