Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk na szpinaku

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 500 g
szpinak świeży 300 g
pomidor 1
szalotka 3
ząbek czosnku 2
sok z cytryny 3 łyżka
masło
sól i pieprz

Porada

Rewelacyjnie smakująca ryba pieczona ze świeżymi pomidorami podana na szpinaku z dodatkiem wyrazistego czosnku i szalotki.

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk na szpinaku

Kroki postępowania

1
Rybę skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. .
Krok 1 - Morszczuk na szpinaku foto
2
Pomidora sparzyć wrzątkiem i pokroić w cienkie plastry.
Szpinak umyć, blanszować 2minuty we wrzątku, następnie przelać zimną wodą, dobrze odcisnąć i drobno posiekać.
Krok 2 - Morszczuk na szpinaku foto
3
Szalotki i czosnek drobno posiekać, podsmażyć na maśle, dodać szpinak, doprawić solą, pieprzem i dusić około 5minut. Po tym czasie szpinak przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. Na szpinaku ułożyć filety z morszczuka oraz plastry pomidora.

Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 35minut.
Krok 3 - Morszczuk na szpinaku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 19.03.2016 07:59
Przepyszna rybka :)
ania2610 18.03.2016 12:42
pysznie się prezentuje!
Iwusia 17.03.2016 21:54
ależ ta rybka smakowita
Barbara13 17.03.2016 20:47
apetycznie podana rybka
Ania321 17.03.2016 20:11
bardzo apetyczne danie :)
halina17 17.03.2016 19:49
Zdrowe danie.
adelajda 17.03.2016 18:31
Pyszna propozycja
mirosława4 17.03.2016 18:26
kusząca propozycja :)
w mojej kuchni 17.03.2016 18:08
same pyszności na talerzu
Anna169Hosz 17.03.2016 17:10
Ładnie się prezentuje.
Konczi 17.03.2016 16:54
pysznie wygląda :)
Ela427 17.03.2016 16:15
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak