Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morszczuk marynowany i grillowany z francuskim sosem musztardowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

RYBA :

filet z morszczuka 500 g
kolendra 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 4 szczypty
Gorczyca biała cała Prymat 4 szczypty
olej aromatyzowany 3 łyżki / pikantna pepperoni

Sos Francuski

Musztarda francuska Prymat 4 łyżki
musztarda dijon 4 łyżki
jogurt naturalny 8 łyżek
czosnek 1 ząbek
Pieprz biały mielony Prymat 0 do smaku
sól do smaku 0 do smaku
natka pietruszki 4 łyżki
szczypiorek 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Morszczuk marynowany i grillowany z francuskim sosem musztardowym

Ryba ;
Rybę osuszamy i kroimy na małe kawałki, duże filety ciężko się grilluje.
wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą i olejem pikantnym ,nacieramy nimi rybę i zostawiamy na kilka godzin.

Sos;

Natkę i szczypior szatkujemy, dodajemy do nich musztardy obie i jogurt, mieszamy, doprawiamy i podgrzewamy , dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i mieszamy.

Rybę grillujemy po 5min z każdej strony, po czym polewamy sosem i podajemy.

Pyszne danie inne niż zwykła karkówka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 03.08.2014 00:01
rewelacja :)
ewelinapac 01.08.2014 22:40
super pomysl
Sroczka 01.08.2014 22:11
Pyszna rybka, zjadłabym.
Ali 01.08.2014 22:00
Uwielbiam ryby, muszę zrobić :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak