Morelowy indyk

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    60 dag
  • morele suszone

    1 paczka
  • przyprawa do indyka

  • pieprz

  • sól

  • margaryna

    1/2 kostki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyty i osuszony filet nacieramy przyprawami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Następnie w mięsie robimy nacięcia i wkładamy w nie morele.
Mięso podsmażamy z wszystkich stron na margarynie- pozniej podlewamy wodą lub bulionem i dusimy pod przykryciem do miekkosci.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 24.09.2015 07:24
wspaniałe mięsko
m1monika 09.10.2013 09:16
ciekawy przepis :-)
Wafelek2601 10.03.2013 09:27
fajny pomysł
elaa 29.06.2012 08:31
świetne smaki
hastalavista 12.02.2012 10:13
świetne połączenie
jeta72 25.01.2012 21:28
pyszny
Mariusz10 18.01.2012 17:14
podoba mi się
Małgosia6 15.01.2012 12:42
pycha
przejs 13.01.2012 11:02
uwielbiam mięsa z owocami!
Natalia40 09.01.2012 21:42
moje smaki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat