Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morelowy indyk

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 60 dag
morele suszone 1 paczka
Przyprawa do indyka i dań z drobiu Prymat
pieprz
sól
margaryna 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: Morelowy indyk

Umyty i osuszony filet nacieramy przyprawami i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Następnie w mięsie robimy nacięcia i wkładamy w nie morele.
Mięso podsmażamy z wszystkich stron na margarynie- pozniej podlewamy wodą lub bulionem i dusimy pod przykryciem do miekkosci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 24.09.2015 07:24
wspaniałe mięsko
m1monika 09.10.2013 09:16
ciekawy przepis :-)
Wafelek2601 10.03.2013 09:27
fajny pomysł
elaa 29.06.2012 08:31
świetne smaki
hastalavista 12.02.2012 10:13
świetne połączenie
jeta72 25.01.2012 21:28
pyszny
Mariusz10 18.01.2012 17:14
podoba mi się
Małgosia6 15.01.2012 12:42
pycha
przejs 13.01.2012 11:02
uwielbiam mięsa z owocami!
Natalia40 09.01.2012 21:42
moje smaki
Kuchareczekjeden 04.01.2012 20:14
świetny
smakowita 03.01.2012 22:47
palce lizać ,apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak