Przepis i sposób przygotowania na: Morelowa pokusa
Postawić na małym płomieniu, podgrzewać aż czekolada się rozpuści, cały czas mieszać.
Garnek nakryć folią, przestudzić. Zimną wstawić na 12 godzin do lodówki.
Zimną masę, ubić mikserem na niskich obrotach.
Masę wyłożyć na zimny biszkopt, wyrównać, odstawić do lodówki.
Żelatynę zalać, trzema łyżkami, zimnej wody, odstawić na 5 minut. Napęczniałą żelatynę, wstawić do mikrofali na chwileczkę, żeby się rozpuściła.
Rozpuścić galaretkę w szklance podgrzanego soku, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać.
Owoce zmiksować, dolać rozpuszczoną galaretkę. Odstawić do stężenia , mieszając od czasu do czasu.
Tężejącą galaretkę wylać na krem, wygładzić . Wstawić do lodówki, do całkowitego stężenia.
SMACZNEGO !!!!
Forma o wymiarach 32 cm x 32 cm.