Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morelowa delicja

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

heratniki 400 gram
sok brzoskwiniowy 500 ml
cukier puder 20 dkg
żółtko jajek 9 sztuk
mleko w proszku 3 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
cytryna 1/2 sztuki
molera w puszce 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Morelowa delicja

ZAgotować sok brzoskwiniowy z mlekiem w proszku i cukrem pudrem. Ubić na puch żółtka i połączyć z gorącym sokiem, energicznie przy tym mieszając, żeby się nie zważyły. Dodać 1 łyżkę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Prostokątną formę wyłożyć folią, ułożyć na niej część herbatników, na nie wyłożyć masę, wyrównać wierch. Odstawić do zastygnięcia. Morele zmiksować z połową zalewy i ew. z cukrem do smaku. Dodać sok i otartą skórkę z cytryny oraz łyżkę rozpuszczonej żelatyny, wymieszać. Przełożyć na ostudzoną masę, odstawić do stężenia. Udekorować herbatnikami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 22.09.2011 07:37
super ciasto
Joanna108
Joanna108 18.10.2010 08:14
mmm .... to naprawdę delicje de lux :).
zeppos 28.09.2010 18:55
lubie delicje :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak