Morelowa Babka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1,5 szklanki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • margaryna

    1,5 kostki
  • cukier

    1,5 szklanki
  • jajko

    7 sztuk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • morele suszone

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem i żółtkami. Do utartej masy dodawać po trochu mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Białka ubić na pianę (można zostawić sobie trochę cukru od ucieranej margaryny i dodać aby piana była sztywniejsza). Morele b. drobno posiekać lub rozdrobnić w blenderze, a następnie dodać do ciasta i wymieszać. Piec w temp. 180-200 stopni ok 40 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (31)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Patrycja33 11.08.2016 10:02
mniam smaczna
Kasia36 28.01.2014 21:36
Wygląda pysznie
Beata23 12.11.2013 10:33
fajna baba
Motorek 28.10.2013 08:28
smaczna babeczka
Bernadeta1 16.10.2013 00:16
bardzo ładnie wyrosła ta babka, smaczna
Róża1 02.10.2013 23:37
fajny pomysł:-)
Róża1 02.10.2013 23:34
fajny pomysł:-)
Pani Domu 31.08.2013 05:39
piękna babeczka
idealme 28.08.2013 10:05
chętnie zjadłabym teraz do kawki na śniadanie :)
Ela15 16.08.2013 08:20
super wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat