Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MORELE Z KOKOSOWĄ BEZĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

moreli 8 szt
cukru 1/2 szkl
wiórki kokosowe 5 łyżek
sok zcytryny 1 łyżeczka
konfitury jagodowe 8 łyżeczek
masło do smarowania formy

Przepis i sposób przygotowania na: MORELE Z KOKOSOWĄ BEZĄ

SKÓRKĘ NACINAMY KRZYŻ WŁOŻYĆ NA CHWILE DO WRZĄDKU , WYJMUJEMY I OBIERAMY I KROIMY NA PI I WYJMUJEMY PESTKI BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO DODAJEMY CUKIER I SOK Z CYTRYNYI WIÓRKI KOKOSOWE. ŻARODPORNĄ FORME SMARUJEMY MASŁEM MORELE UKŁADAMY W FORMIE DO GÓRY DOŁKIEM I W MIEJSCE PO PESTCE WKŁADAMY PO 1 ŁYŻECZCE KONFITUR I PRZYKRYWAMY UBITĄ BEZĄ I WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NA 12-15 MIN W TEM. 200CF

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak