Morele w marynacie

Morele w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morele bez pestki

    1 kg
  • Goździki całe Prymat

    5 szt
  • cukier

    2 szkl
  • miód

    1 łyżka
  • woda

    0,5 szkl
  • pieprz

    3 ziarenka
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • ocet winny

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z wody i cukru ugotować syrop, włożyć morele, doprowadzić do wrzenia na mocnym ogniu, ostudzić. Ostygnięte morele smażyć je na małym ogniu, potrząsając rondlem, aż owoce staną się przezroczyste. Ocet zagotować z miodem, wymieszać z morelami. Gorące morele przełożyć do wyparzonych słoików, zakręcić i odstawić do góry dnem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SyMiki 02.12.2011 19:57
pyszne
SyMiki 01.09.2011 22:57
muszę wypróbować
Małgorzata113 15.01.2011 11:02
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat