Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Morele w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dojrzałe morele 1 kg
woda 0,5 litra
ocet 10 % 1/2 szkl
cukier 50 dag
miód pitny 1/3 szkl
skórka skrojona z 1 cytryny
Goździki całe Prymat
Cynamon cały Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Morele w marynacie

morele umyć, podzielić na połówki, wypestkować. Owoce ułożyć ciasno w słoikach. Do każdego słoika wrzucić 2 goździki, kawałek skórki z cytryny i kory cynamonowej. Zagotować wodę z cukrem i miodem, dodać ocet. Gorącym syropem zalać morele. Słoik zamknąć, pasteryzować 25 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 31.07.2011 11:25
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak