Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mokry makowiec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 40 dag
cukier 30 dag
mak 20 dag
kasza manna 6 łyżek
jajko 6 szt
margaryna lub masło 13 dag
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: mokry makowiec

Margarynę utrzeć z żółtkami i cukrem, dodawać stopniowo utarty mak, dodać kasze mannę, proszek do pieczenia, starte jabłka i ubitą pianę wyłożyć na blachę podpiec ok 20 min w temp 190-200 stopni. w międzyczasie zrobić biszkopt z 4 jaj lub inny który wam dobrze wychodzi ;-)
Po 20 minutach wylewamy mase biszkoptową na mak i pieczemy ok 20 min aż biszkopt będzie suchy.
Następnie ciasto odwracamy tak by biszkopt był na spodzie. Można polać polewą czekoladową lub inną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.04.2016 20:25
świetny makowiec
Jagódka77 12.02.2016 13:17
bardzo lubię wszystkie makowce, ten na pewno smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak