Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mokre ciasto

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka tortowa 1/2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
jajko 3 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jagody 300 gram
galaretka truskawkowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mokre ciasto

Kroki postępowania

1
Utrzeć cukier z żółtkami. Dodać przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Ubić białka i dodać do ciasta.
Krok 1 - Mokre ciasto foto
2
Ciasto wlać do formy
Krok 2 - Mokre ciasto foto
3
Rozłożyć na cieście jagody .Zalać galaretką rzadką wtedy w siąknie w biszkopt mamy mokry ale bardzo smaczny Piec około 25 minut w temperaturze 180-190 ºC lub do tzw. suchego patyczka.
Krok 3 - Mokre ciasto foto
4
Gotowe ciacho kroimy i podajemy . Nie zapomnijcie trzymać je w lodowce :)
Krok 4 - Mokre ciasto foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 05.09.2012 21:34
a dlaczego mokre ?
cukiereczek 30.08.2012 07:58
super
sylwia / sytofala 27.08.2012 20:08
kuszące
1j1o1l1a1 27.08.2012 18:57
nie jadłam jeszcze :)
Agnieszka91 27.08.2012 13:36
exstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak