moje ziemniaki z odzysku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ugotowane ziemniaki pozostałe po obiedzie

    1 kg
  • mąka

    1 szkl
  • sól

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • olej do smażenia

  • bułka tarta

    1 opakowanie
  • jajko

    4-5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki przepuszczam przez maszynkę do mielenia mięsa,dodaję 2 łyżki bułki tartej,2 łyżki mąki,2 jaja,sól i kucharek do smaku.Zagniatam i robię małe kulki.Kulki panieruję i smaże np we frytkownicy.
panierka\"kulki obsypuję mąką,następnie maczam je w roztrzepanym jajku z dodatkiem kucharka i na koniec w bułce tartej
takie ziemniaki można podawać z mięsem,sałatką itp

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat