Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje walentynkowe kruche serduszka

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 250 gram
masło 250 gram
cukier puder 100 gram
żółtko jajek 2 szt.
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Moje walentynkowe kruche serduszka

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiewamy z cukrem pudrem. Łączymy z 2 żółtkami i szczyptą soli. Zagniatamy ciasto.
Krok 1 - Moje walentynkowe kruche serduszka foto
2
Cisto dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy kakao. Oba ciasta wkładamy do lodówki na 30 minut.
Krok 2 - Moje walentynkowe kruche serduszka foto
3
Po wyjęciu z lodówki ciasta wałkujemy na grubość 2 mm. Wycinamy serca o różnej wielkości.
Krok 3 - Moje walentynkowe kruche serduszka foto
4
Łączymy serca mniejsze z większymi. Nakładając np. ciemne na jasne.
Krok 4 - Moje walentynkowe kruche serduszka foto
5
Serduszka przekładamy na papier i pieczemy w 180 C, 15 minut.
Krok 5 - Moje walentynkowe kruche serduszka foto
6
Serduszka po upieczeniu.
Krok 6 - Moje walentynkowe kruche serduszka foto
7
Moje serduszka:)
Krok 7 - Moje walentynkowe kruche serduszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 05.03.2014 22:57
wspaniałe są
Barbara777 18.02.2014 11:08
super takie ciasteczka i ładnie wyglądają!
AnielskaSlodycz 16.02.2014 16:45
uwielbiam takie słodkości!!!
patryska76 15.02.2014 22:10
Smakowite ;-)
marcia7 15.02.2014 21:27
walentynkowe smakołyki
berys18 15.02.2014 21:22
śliczne serduszka
pawel123 15.02.2014 20:52
pyszności mnaim:-)
Dorota59 15.02.2014 20:42
przepiękne cudeńka
iziona 15.02.2014 20:18
Jakie cudne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak