Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje udka z kurczaka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka 6 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
oliwa wg uznania
rozmaryn 2 gałązki
cytryna 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Moje udka z kurczaka

Udka kurczaka płuczemy i dajemy do naczynia żaroodpornego . Przyprawiamy Kucharkiem po obu stronach . Świeży rozmaryn siekamy i dajemy na mięso . Na patelnię już wcześniej rozgrzaną dajemy udka , lekko podsmażamy . Z powrotem mięso dajemy do naczynia żaroodpornego i dodajemy według uznania oliwy . Z cytryny wyciskamy sok i polewamy nim mięso . Dajemy do piekarnika na temperaturę 180 stopni na ok 45 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 05.04.2013 09:53
bardzo smaczny przepis
KasiaK90 04.12.2012 09:04
super są te udka
pajbek 23.11.2012 19:55
Bardzo smakowite :-)
Jodaj 19.11.2012 19:36
Żeby nie brudzić niepotrzebnie innego naczynia to dałam do naczynia żaroodpornego dlatego żeby wymieszać w nim udka z przyprawami bo i tak będą wsadzone tam z powrotem . Tak dokładnie tak , nawet trzeba dać , miał błąd i dziękuję że mi Mysiuniu zwróciłaś uwagę .
Mysiunia 19.11.2012 19:21
dlaczego udka najpierw wkładamy do naczynia żaroodpornego skoro w pierwszej kolejności smażymy je na patelni? I czy piekąc mięso w piekarniku dodawać jakiś tluszcz?
medi 19.11.2012 13:27
fajny przepis,lubię połączenie rozmarynu i cytryny w mięsach:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak