Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje siekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
jajko 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 opakowanie
przyprawa do potraw Kucharek 1-2 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
bułka 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 gram
olej do smażenia 100-150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Moje siekane

Kroki postępowania

2
Mięso zmielić. Pół bułki namoczyć w wodzie. Do mięsa wbić 1 jajko, dodać majeranek oraz wsypać troszeczkę bułki tartej. Następnie namoczoną bułkę odsączyć i dodać w małych częściach do mięsa. Doprać Kucharkiem. Wszytko bardzo dobrze, delikatnie wymieszać, aby składniki połączyły się ze sobą.
Krok 1 - Moje siekane foto
3
Z masy mięsnej formujemy okrągłe klopsy, które następnie delikatnie płaszczymy.
Krok 2 - Moje siekane foto
4
Obtaczanym z każdej strony w drobno zmielonej bułce tartej.
Krok 3 - Moje siekane foto
5
Na rozgrzanym oleju smażymy siekanki , co chwile obracając. Smacznego.
Krok 4 - Moje siekane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak