Moje sajgonki

Moje sajgonki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    40 dkg
  • cebula

    1 szt
  • makaron ryżowy

  • papier ryżowy

  • pieczarki

    30 dkg
  • papryka czerwona

    1\2 szt
  • sos sojowy

  • pieprz czarny mielony

  • sól do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Moje sajgonki foto
Mięso mielone podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojoną cebulkę, por, paprykę czerwoną i marchewkę pokrojoną w małe słupki. Pieczarki kroimy na paseczki, dodajemy sos sojowy i przyprawiamy do smaku. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i kroimy na kawałeczki, dokładamy do mięsa.
Krok 2 - Moje sajgonki foto
Papier ryżowy moczymy chwilkę we wrzątku, układamy na nim farsz i zwijamy sajgonki taj jak roladki. Smażymy w tłuszczu z dwóch stron.
Krok 3 - Moje sajgonki foto
Podajemy z sosem słodko kwaśnym ( u mnie kupiony) i surówką ze świeżych warzyw, posypaną zmielonymi orzechami.
Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (17)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Agnieszka-87-25

05.05.2017 18:42
chetnie można takie danie wypróbowac

Madzai

05.04.2017 10:05
Bardzo fajny przepis.

TyTaN

20.02.2017 16:16
Muszę takie zrobic

Justyna Jussstiii

04.02.2017 18:46
wow nie jadłam ale chyba spróbuje wyglądają obłędnie

Laila2786

04.01.2017 13:57
super pomysł, warto zrobić.

Aneta41

18.09.2015 10:25
bardzo lubię sajgonki

hahanka

01.09.2015 12:58
bardzo fajne sajgonki

Kasnaj

03.06.2015 11:56
azjatyckie klimaty :)

dom-agi

19.04.2015 17:02
Uwielbiam sajgonki!

Klausia

06.04.2015 23:07
nigdy nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat