Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje risotto.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 15 dag
cebula 1
mięso mielone z szynki 15 dag
koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki
sól
ryż brązowy 100-150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Moje risotto.

Kroki postępowania

1
Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć pokrojone pieczarki. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić pod przykryciem. W osobnym garnku ugotować ryż.
Krok 1 - Moje risotto. foto
2
Paprykę pokroić w kostkę i dołożyć do pieczarek z cebula. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić do miękkości.
Krok 2 - Moje risotto. foto
3
Gdy warzywa są miękkie wyłożyć je na talerz, a na patelnię dać mięso mielone. Przyprawić solą, papryką i pieprzem.
Krok 3 - Moje risotto. foto
4
Kiedy mięso się podsmaży włożyć z powrotem warzywa.
Krok 4 - Moje risotto. foto
5
Podlać wodą i zagotować.
Krok 5 - Moje risotto. foto
6
Dodać koncentrat pomidorowy i odrobinkę chilli (na czubku łyżeczki).
Krok 6 - Moje risotto. foto
7
Na koniec wymieszać wszystko z ugotowanym ryżem i zagotować.
Krok 7 - Moje risotto. foto
8
Smacznego :)
Krok 8 - Moje risotto. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna/kate1980 16.02.2013 00:01
super
Zdzisław 14.02.2013 17:52
zjem i na obiad i na kolację
Poison1988 14.02.2013 17:46
świetne! Takie dania nigdy mi się nie znudzą!
Magda24 14.02.2013 16:14
pyszności
Bogusiaz 14.02.2013 16:05
pycha
Cukiereczek13 14.02.2013 15:34
uwielbiam risotto :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak