Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje pyzy z masełkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1,5 kg
sól
maka ziemniaczan 50 g
masło 2 łyżki
kiełbasa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Moje pyzy z masełkiem

1,5 kg obranych ziemniaków z tego 0,5 kg gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepuszczamy je przez praskę. Resztę ziemniaków ścieramy na drobnych oczkach na tarce. Następnie odciskamy je porządnie - ja użyłam czystej pieluchy tetrowej. Łączymy ziemniaki dodajemy mąkę ziemniaczaną , solimy do smaku. Mieszamy dobrze ciasto. Następnie formujemy kulki i gotujemy w osolonej wodzie ok 12 min. wyciągamy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim pokrojoną kiełbaskę , solimy i polewamy pyzy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 28.03.2013 18:54
pyszniutkie
halina17 28.03.2013 16:41
Parę lat już nie robiłam ...
Magula 28.03.2013 12:23
apetycznie wyglądają
Monika58 28.03.2013 12:14
piękne kuleczki
reniatka 28.03.2013 11:43
wyglądają przepysznie
idealme 28.03.2013 11:07
pyszniutkie :)
Pyszota 28.03.2013 10:05
pyszne pyzy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak