Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje ptasie mleczko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada deserowa 1 tabliczka
czekolada biała 1 tabliczka
czekolada mleczna 1 tabliczka
śmietana kremówka 1 litr
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
cukier waniliowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Moje ptasie mleczko

Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody,a gdy napęcznieje,rozpuścić dodając kilka łyżek wrzątku.Czekolady rozpuścić osobno w kąpieli wodnej.Śmietankę ubić na sztywną pianę.Pod koniec ubijania wsypac cukier waniliowy.Keksową foremkę natłuścić.Do rozpuszczonej czekolady deserowej dodac 1/3 ubitej śmietanki i 1/3 żelatyny,delikatnie połączyć.Wyłożyć do foremki i wyrównać wierzch.Wstawić na 30 min do lodówki.Z mleczną czekoladą zrobić to samo i wyłożyć na zastygniętą deserową.Znowu wstawić do lodowki na 30 min.Resztę bitej śmietany i żelatyny połączyć z białą czekoladą,wyłożyć na wierzch,przykryć folią i wstawić na noc do lodówki.Przed wyciągnięciem deseru,formę włożyć na moment do gorącej wody,łatwiej odejdzie od brzegów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.04.2013 15:48
ciekawy i9 smaczny przepis
wiola333 11.04.2013 09:37
bardzo smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak