Moje placki ziemniaczane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • jajka

    3 szt
  • mąka

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaki zetrzec na tartce o drobnych oczkach (ale nie tej tradycyjnej do ziemniaków tylko na tych oczkach które trą na małe wiórki). Do masy dodac całe jajka, mąkę sól i pieprz. Dobrze wyrobic. Smażyc na sporej ilości tłuszczu. Po upieczeniu położyc na papierowy ręcznik aby odciekł nadmiar tłuszczu. Podawac z kwaśną śmietaną i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
szajba2 15.05.2011 17:37
to nie moje placki
kielcok1 09.04.2011 16:34
lubię placki ale jem bez śmietany
rakow2 14.01.2011 14:52
one są przecież moje

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat