Moje pankejki z syropem klonowym.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ciasto

  • mleko

    zimne 250 ml
  • sól

    szczypta
  • cukier

    2 łyżki
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    półtorej szklanki
  • masło

    3 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki

Dodatkowo

  • masło do smażenia

  • syrop klonowy

    według uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Takie placuszki są pyszne i idealne na podwieczorek. Delikatne w smaku i polane syropem klonowych. Moim zdaniem nie można im się oprzeć. Polecam przepis.

Wykonanie:

1. Masło roztapiamy i studzimy. Następnie wszystkie składniki miksujemy na gładkie, bez grudek i dość gęste ciasto. W razie potrzeby dodajemy mąki lub mleka.

2. Następnie na patelni rozgrzewamy masło i smażymy okrągłe placuszki po kilka minut z każdej strony. Usmażone osączamy dokładnie z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

3. Na talerze nakładamy porcje placuszków, polewamy syropem klonowym i podajemy.

4. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 28.05.2017 07:38
Dziękuję:)
Patrycja33 07.10.2016 10:13
pycha, bardzo lubie na śniadanie :-)
Babeczka35 04.10.2016 06:44
Dziękuję:)
Diana Rusiłowicz 04.10.2016 01:29
Super smakowitości :)
gusia1000 03.10.2016 14:00
BARDZO DOBRE.
olkaaa 03.10.2016 11:50
robię podobne
Babeczka35 03.10.2016 10:59
Dziękuję:)
Babeczka35 03.10.2016 10:59
Zapraszam:)
RenataZ-et 03.10.2016 09:35
bardzo apetyczne :)
mirosława4 03.10.2016 09:25
smaczniutkie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat