Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje nagetsy

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z indyka 35 dkg
majonez 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
papryka czerwona 1/4 łyżeczki
sos sojowy 1 łyżka
chrzan ze słoika 1 łyżeczka
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szkl
mąka pszenna 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Moje nagetsy

Majonez, jogurt, papryka, sos sojowy, chrzan mieszamy razem. Filet myjemy i kroimy na dużą kostkę. Fileta wrzucamy do marynaty i zostawiamy na 30 minut. Jajka rozkłócamy. Bułkę mieszamy razem z mąką. Każdy kawałek fileta moczymy w jajku, potem mieszance bułki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Polecam, smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 06.11.2014 21:45
bardzo apetyczne
luna76 30.10.2014 09:17
super przekąska :)
Malinka 29.10.2014 22:09
No, takie nugetsy to przysmak dla moich facetów :) Pysznie się prezentują!
Gracer 29.10.2014 21:14
super na przekąskę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak