Moje nagetsy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    35 dkg
  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1/4 łyżeczki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • chrzan ze słoika

    1 łyżeczka
  • jajko

    2 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    1 szkl
  • mąka pszenna

    1/2 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Majonez, jogurt, papryka, sos sojowy, chrzan mieszamy razem. Filet myjemy i kroimy na dużą kostkę. Fileta wrzucamy do marynaty i zostawiamy na 30 minut. Jajka rozkłócamy. Bułkę mieszamy razem z mąką. Każdy kawałek fileta moczymy w jajku, potem mieszance bułki i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Polecam, smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 06.11.2014 21:45
bardzo apetyczne
luna76 30.10.2014 09:17
super przekąska :)
Malinka 29.10.2014 22:09
No, takie nugetsy to przysmak dla moich facetów :) Pysznie się prezentują!
Gracer 29.10.2014 21:14
super na przekąskę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat