Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Moje minestrone z mortadelą

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Są takie zupy, do których czasami musimy wrócić. Tak jest z minestrone. Świeże smaki warzyw połączyliśmy z włoską mortadelą z pistacjami.

Składniki:

Składniki:

mortadela 300 gramów
marchew młoda 3 sztuki
seler naciowy 3 sztuki
fasolka szaragowa 150 gramów
pomidor 2 sztuki
młoda kapusta 1 kawałek
bulion warzywny 1.5 litra
makaron 3 łyżki
parmezan starty 0.5 szklanki

Porada

W przepisie użyliśmy mortadeli z pistacją, 3 łodygi selera naciowego i drobny makaron.

Przepis i sposób przygotowania na: Moje minestrone z mortadelą

Mortadelę kroimy w kostkę.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, razem z pozostałymi warzywami kroimy na takie kawałki, jakie lubimy.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy wszystkie składniki (wyłączając makaron i parmezan).
Chwilę smażymy, zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy do momentu, kiedy warzywa będą al dente. Wtedy dodajemy makaron oraz parmezan. Od czasu do czasu mieszamy, gotujemy przez kwadrans. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak